نظر به اختلالات پیش آمده در خطوط تلفن منطقه، لطفا از طریف دکمه واتس‌اپ ، شماره تماس خود را اعلام فرمایید تا کارشناسان با شما تماس بگیرند

نظر به اختلالات پیش آمده در خطوط تلفن منطقه، لطفا از طریف دکمه واتس‌اپ ، شماره تماس خود را اعلام فرمایید تا کارشناسان با شما تماس بگیرند

هوشمند سازی مدارس باعث رشد خلاقیت در بین دانش آموزان می شود

تاریخ انتشار: 2013/12/03

هوشمند سازی مدارس

خبرگزاری پانا: مدرسه هوشمند موسسه آموزشی است که در جهت فرآیند یادگیری و بهبود مدیریت به صورت سیستمی نظام یافته بازسازی می شود تا کودکان را برای عصر اطلاعات آماده کند.
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا، در سال 1984 «دیوید پرکینز» و همکارانش در دانشگاه هاروارد، طرح مدارس هوشمند را به عنوان تجربه ای نوین در برنامه های آموزش و پرورش، با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات ارائه کردند. این طرح به تدریج در چند مدرسه اجرا شد و بعدها تا حدودی توسعه یافت، به طوریکه امروزه برخی از کشورهای توسعه یافته در امر فناوری اطلاعات، مانند مالزی، از این مدارس برای تربیت نیروی انسانی در برنامه های توسعه خود استفاده بهره برند.
مدارس هوشمند مدارسی هستند که مبانی توسعه آن ها استفاده از فناوری های نوین اطلاعات و ارتباطات است. تفاوت آن ها با مدارس مجازی این است که در این مدارس دانش آموزان باید حضور فیزیکی داشته باشند، اما در مدرسه مجازی، دانش آموز و معلم می توانند کیلومترها از هم فاصله داشته باشند.
استفاده از تکنولوژی معلمان را از فراگیری مهارت های IT بی نیاز می کند
معلمان مدارس هوشمند الزامی به متخصص بودن در حوزه IT ندارند، بلکه باید بتوانند از سیستم این مدرسه آگاه باشند و از امکانات آن خوب استفاده کنند. معلم باید خوب بداند که منابع در کجاها وجود دارند که وقتی دانش آموزان سوالی را مطرح کردند، آنان را به منابع مورد نظر راهنمایی کند.
در این گونه مدارس، سیستم بر روی رایانه مرکزی مدرسه نصب می شود و با اتصال به تعداد زیادی از خطوط تلفن، در طول شبانه روز آماده ارائه خدمات است.
فاطمه قربان معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش در خصوص بحث هوشمند سازی مدارس ابتدایی به خبرنگار پانا گفت: معتقدیم که دانش آموز امروز را نمی توانیم با شیوهای سنتی و فقط به روش سخنرانی در کلاس آموزش دهیم.
وی ادامه داد: با وجود فناوری های نوین در کلاس طبیعتاً دانش آموز از تمام حواس شنیداری، دیداری، گفتاری و لامسه خود استفاده می کند و در نتیجه یادگیری با تعمیق بیشتری انجام می شود و ماندگارتر می شود.
قربان با بیان اینکه دانش آموز از طریق فناوری های نوین آموزش می بیند که به اطلاعات بیشتری دسترسی پیدا کند، اظهارکرد: هوشمند سازی مدارس کمک می کند تا دانش آموز مهارت استفاده از فناوری های نوین را کسب کند و بدین ترتیب بتواند از اطلاعات و یافته های علمی که از طریق اینترنت و اینترانت به دست می آورد، استفاده کند.
وی همچنین افزود: هوشمند سازی مدارس به ارتقای علمی دانش آموز کمک می کند.
تلاش مدرسه هوشمند برای الکترونیکی کردن محتوای درس‌ها
مدرسه هوشمند مدرسه ای است که علاوه بر استفاده از امکانات فیزیکی مدرسه و برنامه هایی مانند دیگر مدارس، تلاش دارد تا با تجهیز به امکانات رایانه ای و فناوری های مربوطه، کنترل و مدیریت خود را بر این اساس مبتنی کند و محتوای بیشتر درس ها را الکترونیکی و ارزشیابی و نظارت سیستم را هوشمند کند.
به‌ کارگیری توانمندی‌ها از مهم‌ترین ویژگی مدارس هوشمند/نقش یاددهنده و یادگیرنده دانش‌آموز در این مدارس
از مهم ترین ویژگی های مدارس هوشمند این است که دانش آموزان با تفکر مستقل و ابراز خلاقیت توانمندی خود را به کار می گیرند و فضای حاکم موجب به کارگیری توانمندی های مربیان، معلمان و اولیا برای تقویت آموزش و پرورش می شود و به طور کلی، محیط مدرسه مشوق یادگیری و باعث ایجاد انگیزه و رغبت در مجموعه خواهد شد.
مدرسه هوشمند مدرسه‌ای فیزیکی است و کنترل و مدیریت آن مبتنی ‌بر فناوری رایانه و شبکه انجام می‌گیرد و محتوای بیشتر درس های آن الکترونیکی و سیستم ارزشیابی و نظارت آن هوشمند است.
در چنین مدرسه‌ای، یک دانش‌آموز هوشمند، با صرف وقت بر روی موضوعات به ‌شکل مستمر، منابع و قابلیت‌های اجرایی خود را توسعه و تغییر می‌دهد و این نکته‌ای است که به مسۆولان مدرسه اجازه می‌دهد تا با توجه به تغییرات به‌وجود آمده و افزایش سطح اطلاعات دانش‌آموزان، آن‌ها را برای اخذ اطلاعات جدید آماده کنند. مدرسه هوشمند مدرسه ای است که برای ایجاد محیط یاددهی- یادگیری و بهبود نظام مدیریتی مدرسه و تربیت دانش آموزان پژوهنده طراحی شده است. مدرسه هوشمند موسسه آموزشی است که در جهت فرآیند یادگیری و بهبود مدیریت به صورت سیستمی نظام یافته بازسازی می شود تا کودکان را برای عصر اطلاعات آماده کند. دانش آموزان در مدرسه هوشمند نقش یاددهنده و یادگیرنده را بر عهده دارند. در این مدرسه، برنامه درسی محدود کننده نیست و به دانش آموزان اجازه داده می شود از برنامه های درس خود فراتر گام بردارند در این مدرسه، روش تدریس براساس دانش آموز محوری است تأکید بر مهارت فکر کردن و فراهم کردن محیط یاددهی- یادگیری از راهبردها و خط مشی های مدرسه هوشمند است.
در پی پیشرفت سریع تکنولوژی و دگرگونی سریع تجهیزات الکترونیکی، استفاده به روز از این تجهیزات و همگام بودن با آنها تبدیل به یک اصل مهم برای موفقیت در عرصه های مختلف زندگی شده است. در میان مکانهای آموزشی و یادگیری، مدارس به دلیل حجم بالای دانش آموزان و همچنین جامع بودن آنها همیشه جایگاهی ویژه داشته اند و از این رو “هوشمندسازی مدارس” یا همان “مدارس هوشمند” تبدیل به امری مهم در راستای همگام سازی تکنولوژی و تجهیزات آموزشی و پرورشی در جهان شده است.
شرکت مهندسی نوآوران تحقیق هم در سالهای اخیر با ارائه جدیدترین تجهیزات هوشمندسازی مدارس، گام مثبتی در راستای ایجاد مدارس هوشمند و مجهز کردن مدارس با تجهیزات هوشمندسازی در کشورمان برداشته است.
“لابراتوار” ، “سیستم کنفرانس” و “هوشمند ساز-برد هوشمند” از جمله مهمترین تجهیزات هوشمندسازی مدارس می باشند که به طور کامل و با بالاترین کیفیت توسط این شرکت عرضه می شوند.
برای هوشمند سازی مدارس به چه چیزهایی نیاز دارید؟
برای پاسخ به این سوال کافیست تا نگاهی به تاریخ آموزش و تکنولوژیهای آموزشی تا فهمید جریان آموزش در کلاسهای درس این سه مرحله را طی کرده است

استفاده از تخته سیاه و بعد وایت برد
روش سنتی با ترکیب پرده نمایش و ویدئو پرژکتور
دو روش فوق باضافه برد هوشمند و اینترنت
شرکت مهندسی نوآوران در راستای پیشبرد اهداف تعریف شده نظام آموزشی کشور در کنار ارائه این تجهیزات در زمینه آموزش و ارائه اطلاعات مفید به قشر معلمین بسیار تلاش کرده و نسبت به برگزاری سمینارهای آموزشی هوشمند سازی اقدام نموده است. گزارش برگزاری این سمینارها را میتوانید در بخش اخبار سایت مطالعه فرمائید.
در حال حاضر بزرگتـرین دغدغه مدیران فعال مراکز آموزشـی حرکت معــلمان بسوی آموزش استـــفاده صحیح از تجهیزات و بـهره وری بالای کلاسهاست و در کنار آن دغدغه مــعلمان تهیه محتواهای مفید درسی است که در آن بیشترین بهره وری و دریافت بازخورد دیده شده باشد.این باور که مدیران و معلمان در کنار هم معنای استاندارد یک مدرسه هوشمند را کامل میکنند انکارناپذیر است و در صــورت عدم همکاری این قشر هر چقدر هم تجهیزات بروز باشند مدارس هوشمند نشده اند.

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + 5 =