میکروفن کنفرانس

اتاق کنفرانس در حال حاضر به عنوان یکی از تعیین کننده‌ترین بخش‌های هر شرکت شناخته می‌شود. تعداد جلسات جهت گسترش تجارت، افزایش دامنه‌ی کاری، بررسی سیاست ها، بررسی برنامه های بلند مدت و… هر کدام می‌تواند دلیلی باشد تا جلسه‌ای در اتاق کنفرانس برگزار گردد. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های اتاق کنفرانس، سیستم صوتی اتاق کنفرانس یا میکروفن کنفرانس است. کاملاً واضح است که فناوری مورد استفاده در اتاق کنفرانس می‌بایست این قابلیت را داشته باشد که به خوبی صدای افراد را منتقل کند. گفت و گو و سخنرانی را بدون نویز و اختلال به دیگر حاضرین برساند، صحبت‌های آنان را به خوبی منتقل کند و ... اما اگر بخواهید میکروفون کنفرانس انتخاب کنیم، می‌بایست چه خصوصیاتی را در نظر بگیریم؟ میکروفن‌های کنفرانس به چند نوع تقسیم می‌شوند؟ چه تفاوتی با هم دارند؟ چه عواملی بر قیمت میکروفن کنفرانس و سیستم کنفرانس تاثیر می‌گذراند؟

در ادامه‌ی این گزارش ما علاوه بر پاسخ‌گویی به سوالات فوق، اطلاعات بسیاری در زمینه‌های مختلف که می‌تواند در خرید میکروفن کنفرانس به شما کمک کند را آورده‌ایم و اصول میکروفن کنفرانس، از جمله الگوهای مختلف انتخاب و طراحی میکروفن را شرح داده‌ایم. قطعاً شما پس از مطالعه‌ی این گزارش نظرات بهتری درباره اینکه کدام میکروفون برای اتاق کنفرانس شما مناسب است را خواهید داشت و انتخاب بهتری خواهید کرد.

میکروفن کنفرانس چیست؟

انتخاب میکروفن مناسب را می‌توان یک سرمایه‌گذاری نامید. از آن جهت که کیفیت میکروفن کنفرانس به صورت مستقیم بر خروجی و نتایج جلسات و گردهمایی‌ها و دوره های آموزشی و… که در اتاق کنفرانس برگزار می‌شود، تاثیر گذار است. انواع مختلفی از میکروفن وجود دارد و به طور قطع تمام آن‌ها برای کسب و کار و سالن جلسات شما، مناسب نیستند.

به صورت کلی می‌توان گفت که میکروفن کنفرانس، میکروفونی است که مخصوص برقراری ارتباط و گفت و گو در اتاق کنفرانس طراحی شده است. میکروفون کنفرانس را می‌توان به دو دسته‌ی کلی میکروفن‌های سیمی و میکرفون‌های بی‌سیم تقسیم‌بندی کرد. در میکروفن‌های سیمی، پس از دریافت، اطلاعات و سیگنال‌ها از طریق کابل منتقل می‌شود. در نقطه‌ی مقابل در میکروفون‌های بیسیم فرآیند انتقال داده و سیگنال‌ها مبتنی بر فناوری Wi-Fi  یا IR است. یکی دیگر از تقسیم بندی های کلی سیستم کنفرانس آنالوگ یا دیجیتال بودن آن است. البته دسته‌بندی‌های دیگری از میکروفن‌های کنفرانس وجود دارد که آن‌ها را یک به یک نیز بررسی خواهیم کرد.

مشخصات میکروفن کنفرانس

فراتر از چیدمان اتاق کنفرانس، می‌بایست این موضوع را بپذیریم که هر سازمانی دارای برخی موارد خاص صوتی است. فضای در اختیار، مکان ایجاد اتاق کنفرانس، نوع کسب و کار و… هر کدام به نوعی می‌توانند به عنوان یک پارامتر موثر در انتخاب میکروفن کنفرانس عمل کنند.

میکروفن کنفرانس با سیم

میکروفن کنفرانس سیمی برای انجام وظایف ارتباطی از کابل برای انتقال سیگنال آن استفاده می‌کنند. از مزایای میکروفن کنفرانسی سیمی ارزان‌تر و قابل اعتماد بودن آن است. شاید استفاده از آن برای شما این اطمینان را حاصل کند که دیگر نگران مسائل مربوط به فرکانس یا باتری نباشید.

از نکات قابل توجه در میکروفن های سیمی می‌توان به کابل آن اشاره کرد که ممکن است توانایی حرکت و جابه جایی را از گوینده بگیرید و مشکلاتی برای نظم و انضباط در جلسات مهم را ایجاد کند. البته نمی‌توان از محدودیتی که به علت وجود کابل و طول آن به وجود می‌آید نیز به سادگی گذشت.

میکروفن های کنفرانس 3500

میکروفن کنفرانس بی سیم

میکروفون‌های کنفرانس بی‌سیم از فناوری Wifi یا مادون قرمز برای برقراری ارتباط بین میکروفن‌ها استفاده می‌کنند. مزیت میکروفن کنفرانس بی‌سیم، آزادی حرکت و جلوگیری از مشکلات کابل است. به عنوان مثال، اگر در میکروفن کنفرانس سیمی کابل به دلیل فشار، خرابی و یا پارگی از کار بیفتد، تعویض کل کابل ممکن است یک روند طولانی باشد و فرآیند انجام و ادامه جلسه را با تاخیر مواجه کند و آن را تحت تاثیر قرار دهد در حالی که در میکروفون بیسیم چنین اتفاقی رخ نخواهد داد.

میکروفن های کنفرانس

پرسش‌های متداول میکروفون کنفرانس

گیرایی صدای میکروفون کنفرانس از چه فاصله‌ای بهتر است؟

میکرفون کنفرانس بصورت خازنی هستند و حساسیت بالایی دارند. معمولا فاصله مفید، استاندارد و بدون افت کیفیت صدا از فاصله صفر تا 35 سانتی متری حاصل می‌شود.

آپشن‌های ظاهری میکروفن کنفرانس کدامند؟

سیستم‌های کنفرانس مدل‌های متفاوتی دارند. از مدل‌های اقتصادی و ساده گرفته که فقط دکمه مکالمه دارند تا مدل‌هایی که دارای نمایشگر وضعیت سیستم، ولوم سیستم، پیام‌ها و یا نمایش رای‌گیری، انتخاب دو کانال ترجمه همزمان، امکان اتصال آی سی کارت که مجوز استفاده از میکروفن رومیزی را به کاربر می دهد می توان اشاره کرد.

طول میکروفون کنفرانس چقدر است؟

میکروفون کنفرانس در اندازه‌های مختلفی تولید می‌شود. حتی میکروفن هایی وجود دارند که بصورت فلت هستند و کله غازی ندارند. سایر میکروفن‌های کنفرانس هم از کله غازی سایز 10 سانت تا سایز 60 سانت تولید و در بازار عرضه می‌‍شوند.

اندازه میکروفون کنفرانس بر چه اساسی به مشتری ارائه می‌شود؟

میکروفن کنفرانس کوتاه از حساسیت بالاتری برخوردارند. تکنولوژی که در میکروفن‌های فلت وجود دارد اصطلاحا رولتو نامیده می‌شود و به این شکل هست که از تعداد زیادی از میکروفن‌های خازنی در یک کنسول استفاد می‌شود که حساسیت را گاها تا 1.5 متر فاصله بالا می برد. میکروفن‌هایی که در طول 10 سانتی هستند میکروفن‌هایی هستند که تا 80 الی 90 سانت گیرایی صدا دارند. از میکروفن‌های 20 سانتی به بالا حالت استاندارد صداگیری که بین صفر تا 20 سانت هستند را دارا می باشند.

مصرف برق میکروفون کنفرانس در چه حدی است؟

سیستم های کنفرانس به صورت پکیج از منبع تا یونیت، معمولا با ولتاژ 24 ولت کار می‌کنند و توان مصرفی خیلی پایینی دارند. با توجه به این که در سالن‌های کنفرانس اصولا سیستم‌های جانبی مانند تصویر برداری و آمپلی فایرهای تقویت کننده صدا هم استفاده می‌شود، که این عدد را کمی افزایش می‌دهد. با این وجود باز هم مصرف برق میکروفون کنفرانس، میزان قابل توجهی نمی‌باشد و انرژی زیادی مصرف نمی‌کنند.بنابراین قابلیت استفاده از یو پی اس در این سیستم‌ها به راحتی وجود دارد.

میکروفن کنفرانس رومیزی و چندرسانه‌ای

میکروفن‌های کنفرانس چندرسانه‌ای نه تنها عملکرد اصلی میکروفن را ندارند بلکه دنیایی فراتر از آن را برای کاربران ایجاد می‌کنند. آن‌ها با توجه به امکاناتی که در اختیار کاربر می‌گذارند دارای قیمت‌های متفاوتی نیز می‌باشند. این میکروفن‌ها در حال حاضر یکی از محبوب‌ترین تجهیزات اتاق کنفرانس به شمار می روند. از مهمترین عملکردهایی که می‌توان پیرامون میکروفن کنفرانس چند رسانه‌ای به آن اشاره کرد، انتقال فیلم، اشتراک صفحه، رای دادن، نظرسنجی و... است.  میکروفن های کنفرانس چند رسانه ای معمولا نیاز به دانش فنی برای استفاده از آن می باشند و معمولا در سازمان فرد یا تیم خاص وظیفه مدیریت و پشتیبانی از سیستم های کنفرانس را به عهده می گیرند. در ادامه به تشریح ویژگی‌های مختلف آن خواهیم پرداخت:

قابلیت رای گیری

سالن‌های جلسات و کنفرانس در حال حاضر به سمتی می‌روند که در آن‌ها همفکری و مشورت در تصمیم گیری نقش مهمی را ایفا می‌کند. همچنین تعداد زیادی از سازمان‌ها که به چنین شیوه‌ی مدیریتی اعتقاد دارند نیاز به وجود سیستم رای گیری را در اتاق کنفرانس خود حس می‌کنند. استفاده از سیستم رای گیری سنتی در تصمیم گیری برای تصویب و یا اعلام موافقت و یا عدم موافقت پیرامون یک موضوع می‌تواند علاوه بر زمان بر بودن و ایجاد هرج و مرج، جبهه گیری ایجاد کند و شخصی بودن رای را زیر سوال ببرد. از این رو میکروفن‌های رومیزی کنفرانس به قابلیت رای گیری تجهیز شدند.

قابلیت رای گیری به مدیر جلسه این اجازه را خواهد داد که با ایجاد و طرح سوال از شرکت کنندگان در خواست ثبت رای را برای آن‌ها نماید و افراد برای ثبت نظر خود با لمس کلیدهای مشخص در بدنه‌ی میکروفن رومیزی کنفرانس اقدام به ارسال نظر خود به مدیر جلسه نمایند. از بزرگترین مزایای قابلیت رای گیری در میکروفن رومیزی کنفرانس سرعت در اعلام نتایج است. پس از چند ثانیه مدیر جلسه می‌تواند تعداد رای‌ها را بدون هیچ گونه شاعبه‌ای به حاضرین منتقل نماید.

مانیتور دار بودن

یکی از قابلیت‌هایی که در میکروفن رومیزی کنفرانس می‌تواند وجود داشته باشد ارسال پیام پیش فرض توسط مدیر جلسه در مورد موضوعات، قوانین و نتایج رای گیری بر روی مانیتور شرکت کنندگان می باشد. میکروفن رومیزی مانتیور دار اتاق کنفرانس این اجازه را به کاربر می‌دهد که از نتایج رای گیری‌ها، پیام‌های پیش فرض مدیر جلسه و کنترل هوشمند برخوردار باشد.

ترجمه همزمان

در کسب و کارهایی که به صورت بین‌المللی فعالیت می‌کنند و دارای میهمانان خارجی زبان هستند، برای تجهیز سالن‌های کنفرانس به میکروفن‌هایی نیازمند هستند که قابلیت ترجمه‌ی همزمان را داشته باشند. میکروفن‌ها می‌توانند این قابلیت را داشته باشند که همزمان با گوینده، سخنرانی وی را ترجمه و به دیگر افراد حاضر در سالن منتقل کنند. این ویژگی یکی از پیشرفته‌ترین خصوصیاتی است که در حال حاضر در میکرفون‌های رومیزی و چند رسانه‌ای کنفرانس وجود دارد. اتاق‌های بازرگانی، دانشگاه‌ها، سازمان‎های دولتی، رسمی و… از مهمترین سازمان‌های هستند که نیاز به وجود چنین سیستمی را در سالن کنفرانس خود می‌بینند و از آن استفاده می‌کنند.

چرا برای جلسات خود به یک میکروفن کنفرانس نیاز دارید؟

همان طور که گفتیم، در یک سالن کنفرانس مدرن، هر شرکت کننده دارای یک واحد میکروفون شخصی است. میکروفن رومیزی این اجازه را می‌دهد تا آن‌ها با دیگر حاضران صحبت کنند و به دیگران گوش دهند. رئیس جلسه دارای یک واحد ویژه با کنترل صدا، بی‌صدا نمودن (برای تشخیص بلندگوها یا قطع کسانی که زمان صحبت آن‌ها به اتمام رسیده)، ویژگی‌های رأی دادن و غیره است. هدف نهایی سیستم‌های میکروفن کنفرانس آوردن کارایی یک جلسه کوچک به یک محیط بزرگتر است. در ادامه مهم‌ترین مزایایی که استفاده میکروفن کنفرانس برای یک سازمان خلق می کند را بررسی می‌کنیم.

زیبایی شناسی

ظاهر زیبا و مدرن سیستم‌ها بیانگر حرفه‌ای بودن و احترام به همه شرکت کنندگان است. با در اختیار گذاشتن یک میکروفن شخصی به هر سخنران، تعهد، احترام و شخصیت موثر آن فرد در جلسه به او یادآوری می شود که این مهم می تواند بر عملکرد آنان نیز موثر باشد.

بهبود جریان جلسه

کنترل‌ ‌صدا و امکان رأی گیری به رئیس اجازه می‌دهد تا با احتیاط جلسه را کنترل کند، حضار داخل جلسه را تشخیص دهد و در صورت لزوم برای برقراری ارتباط با افراد خارج از جلسه نیز به صورت ویدئو کنفرانس ارتباط برقرار کند.

صرفه جویی در زمان

این دستگاه، نیاز به بلندگو را برطرف می‌کند زیرا هر میکروفن یک بلندگو شخصی دارد. در سیستم میکروفن بی‌سیم و با سیم که در ابتدای این گزارش توضیح دادیم زمان زیادی در جلسات بابت تعویض و جابه جایی میکروفن به هدر می‌رود که این سیستم از اتلاف آن زمان جلوگیری می‌کند. در طول مدت زمان جلسات مشخص است که چه کسی صحبت می‌کند زیرا هر میکروفن دارای پنل جداگانه است و مدیر جلسه تصمیم می‌گیرد که چه فردی و به چه مدت صحبت کند.

اجزای سیستم کنفرانس

برای درک بهتر وضعیت قرارگیری میکروفن‌های رومیزی بهتر است بدانیم که میکروفون‌های رومیزی، افراد حاضر در جلسه را به چند بخش تقسیم می‌کنند که هر کدام بنا بر جایگاه امکاناتی را در اختیار دارند.

منبع تغذیه

این بخش شامل قطعات الکترونیکی و مرکزی تجهیزات است که تمام کنسول های کنفرانس را (به صورت بی سیم یا با سیم) کنترل می‌کند. همچنین فیدهای میکروفن (ورودی های صدا و سیگنال) را به هم می‌رساند، فیدها زبان هدف را توزیع و عملکرد رأی دادن را تأمین و همسان سازی می‌کند. برخی از واحدهای مرکزی از قابلیت ضبط داخلی نیز برخوردار هستند.

کنسول شرکت کننده

به سایر شرکت کنندگان در جلسه که رئیس نیستند، گفته می‌شود. نمایندگان هر کدام میکروفن مخصوص خود را دارند که به آن واحد نمایندگی می‌گویند. این واحدها معمولاً دارای یک دکمه برای فعال سازی کنسول و شروع به مکالمه، کنترل میزان صدا، دکمه‌های رأی گیری (اختیاری) و چراغی هستند که هنگام فعال بودن میکروفن روشن می‌شود.

کنسول ریاست جلسه

این همان شخصی است که جلسه را اداره می‌کند. او می‌تواند میکروفن‌ها را برای شروع  سخنرانی مشخص کند. سیستم رای گیری را ایجاد نماید. به همین دلیل، رئیس دارای میکروفن ویژه‌ای به نام میکروفون ریاست است که از قابلیت هایی مثل اجازه سخنرانی به شرکت کنندگان، امکان رای گیری، ارسال پیام پیش فرض و... پشتیبانی می نماید.

نکات مهم در انتخاب سیستم کنفرانس

محل برگزاری

ویژگی های محیطی سالن کنفرانس شما تعیین می‌کند که آیا شما به یک سیستم با سیم یا بی‌سیم نیاز دارید. اگر از تجهیزات IR استفاده می‌کنید، حفظ خط دید بین فرستنده و گیرنده نیز مهم است، زیرا سیگنال‌های IR نمی‌توانند به دیواره‌ها نفوذ کنند. سایر تجهیزات صوتی (به عنوان مثال تجهیزات ضبط) که در سایت استفاده می‌کنید نیز می‌توانند در این تصمیم نقش داشته باشند.

تعداد شرکت کنندگان

برای انتخاب تعداد مناسب واحدهای میکروفن نماینده باید تعداد کاربران مشخص باشد. بیشتر CCU‌ها می‌توانند ۸۰-۱۲۰ واحد نماینده را در خود جای دهند، بنابراین در مورد تعداد بالای شرکت کنندگان، تعداد کاربران می‌تواند بر تعداد واحدهای کنترل مرکزی مورد نیاز تأثیر بگذارد.

سهولت استفاده

هدف این سیستم‌ها افزایش کارایی جلسه شما است بنابراین استفاده از تجهیزات باید برای شرکت کنندگان آسان باشد. اگر شرکت کنندگان نتوانند از این تجهیزات استفاده کنند، لزومی به استفاده از آن نیست! بنابراین بسیار مهم است که کنترل‌ها (میزان صدا، تمایل برای گفتگو، چراغ روشن / خاموش) قابلیت کاربری داشته باشند.

ویژگی‌های پیشرفته

سیستم‌های میکروفن کنفرانس با ویژگی‌های خاص پیشرفته‌تر می‌شوند، بنابراین نیاز خود را در نظر بگیرید:
کارکردهای رأی گیری: به عنوان مثال ردیابی آرا و بررسی آرا، پشتیبانی از روندهای رأی گیری پیچیده‌تر و ...
قابلیت ضبط صدای جلسه: برخی از سیستم های کنفرانس بر روی منبع تغذیه خود قابلیت ضبط صدای جلسات را دارند تا از صدای ضبط شده جلسه جهت آرشیو و به اشتراک گذاری استفاده به عمل آید.
"ویدئو کنفرانس: برخی از سیستم‌های کنفرانس برای ادغام با دوربین‌ها برای کنفرانس‌های ویدیویی ساخته شده‌اند".

کیفیت صدا و سیگنال

سیستم‌های مدل قدیمی از سیگنال صوتی آنالوگ استفاده می‌کنند، اما اکثر سیستم‌های مدرن برای افزایش کیفیت صدا، وزن کم و گزینه‌های پردازش و ضبط سیگنال بیشتر دیجیتالی شده اند.  این ویژگی را می توان به عنوان یکی از مهمترین موهبت های میکروفن رویمزی نام برد، به این دلیل که این میکروفن ها می توانند از ورود نویز و صدای اطراف به عنوان سیگنال جلوگیری کرده و صدای فرد سخنران را بدون هیچ گونه تغییر و حتی با تقویت آن، گفتگو ها را به بهترین شکل ممکن به گوش باقی افراد حاضر برسانند.

جمع بندی

شرکت مهندسی نوآوران تحقیق با بیش از ربع قرن سابقه‌ی ارائه محصولات و خدمات تجهیزات صوتی و تصویری به مراکز مهم تجاری، اقتصادی و سیاسی در جغرافیایی به وسعت ایران و داشتن نمایندگی رسمی از شرکت‌های معتبر دنیا، در حال حاضر از پیشگامان تولید و عرضه این محصولات در ایران است.

بنابراین اگر به این موضوع فکر می‌کنید که سازمان شما از نظر سیستم کنفرانس، میکروفن کنفرانس ،ویدئو کنفرانس و دوربین کنفرانس کیفیت چندان مناسب و شایسته‌‌ای ندارد، تیم طراحی و تولید ما در تمامی این مراحل توانایی همکاری پیوسته با شما را دارد تا دفاتر شما مطابق با بهترین و به روزترین سیستم کنفرانس بروز رسانی شود و شادابی و شایستگی را برای شما به ارمغان بیاورد. ما تمام توان خود را در جهت رفاه شما مطابق با علم روز انجام خواهیم تا فضای کاری بهتری برای شما و همکارانتان ایجاد کنیم. بنابراین برای بهره‌مندی از مشاوره رایگان کارشناسان ما در خصوص خرید میکروفن کنفرانس، مشخصات و قیمت انواع میکروفن کنفرانس و سیستم کنفرانس با شماره تماس 42981 - 021 تماس بگیرید.